Dra på ferie til Adriaterhavet

Opplev Europa på sitt aller beste! Adriaterhavet rommer noen av de vakreste opplevelsene i verden. Hva med å dra dit på seilas neste gang du skal på ferie?

Adriaterhavet omkranser Italia, Slovenia, Kroatia, Montenegro, Albania og Bosnia-Hercegovina. Mellom disse statene finnes det noen utrolige havnebyer å oppleve på reisen. Det finnes også mer enn 1 000 unike øyer langs Adriaterhavets østlige bredde. Vannet er forøvrig helt herlig, med en snittemperatur på 30 grader om sommeren. Det subtropiske klimaet er du kanskje kjent med om du har vært på ferie i eller rundt Middelhavet. Adriaterhavet er ikke noe dårligere hva angår herlig vær og badetemperaturer. Kysten er også kjent for et yrende og unikt dyre- og planteliv.

Kampen om Dubrovnik

Har du noen gang sett TV-serien Game of Thrones? Om du ennå ikke har sett den mest diskuterte serien nå om dagen, har du sikkert hørt venner og kjente prate om den. Den spektakulære fantasiverdenen Westeros rommer alle slags miljøer, men verdenens hovedsete er byen Kings Landing. Gjett hvilken havneby langs Adriaterhavet som fungerer som Kings Landing i serien! Dubrovnik har ikke akkurat blitt mindre populær blant turister siden Game of Thrones, men denne ærverdige byen har alltid vært like vakker. Den utrolig utsikten over Adriaterhavet kan sees fra en av byens mange flotte bygninger. De smale, vertikalt utformede gatene rommer masse kultur og en rik historie. Dubrovnik kalles ofte for Adriaterhavets perle, og er derfor et naturlig stoppested for alle som ønsker å ta til seg noe av det beste som Europa har å by på hva angår opplevelser og skjønnhet.

Dubrovnik, Kroatia

It’s amore!

Venezia ligger på den andre siden av Adriaterhavet, i hjertet av Italia. Venezia ligger delvis under vann og har et yrende system bestående av kanalbåter. Man har virkelig ikke opplevd Italia før man har opplevd Venezia. Det finnes knapt noe mer romantisk enn en båttur for to i en kanalbåt i denne byen. Spesielt etter solnedgang er Venezia virkelig noe for seg selv. Byens yrende uteliv slår ut i full blomst, og lyktene over og ved vannet skaper en fortryllende atmosfære.