Et eget leketøy

En bil vil de fleste kunne ha god nytte av, men egen båt kan også være en kilde til mye moro. Fra motorveiene er det ofte svært lite å se, og sjåføren må som oftest gi veien sin fulle fokus. Slik behøver det ikke være på sjøen, siden det er langt mindre trafikk. De fleste fartøy og båter kommer i størrelser som gjør at du lett kan ha flere familier med på tur i skjærgården eller på øyhopping.

Om sommeren kan en båttur være en kjempeflott ferie, og det vil ikke koste særlig mye heller siden mye vil være gratis, det er for eksempel ingen bomavgifter på sjøen. Det gjelder for det meste bare å bunkre opp med drivstoff og proviant, og kanskje et ekstra sett med klær siden været kan være mer lunefullt ute på havet. Men som med bilen, krever også en båt mye vedlikehold.

 

Det lønner seg å ta godt vare på utstyret med praktisk utformet innredning

Uansett om du bare har en liten robåt for fiske noen hundre meter unna kystlinjen, eller en stor og fin seilbåt, trenger du uansett mye utstyr for å ta vare på båten. Da er witre.no heldigvis på pletten, her kan du nemlig skaffe hyller som gjør alt lagret utstyr lett tilgjengelig og oversiktlig. Har du påhengsmotor trenger du fort både bensin og olje til å fylle på, og bensin- og oljekanner blir lette å finne igjen når de har egne plasser på en dedikert hylle.

Fiskeutstyr kan også med fordel lagres i luftige kurver, sammen med varme klær dersom vinden er litt sur. For deg med cabincruiser kreves det mye utstyr, og da kan litt større hyller være tingen. Det er en god del rengjøringsmidler som trengs, spesielt for å gjøre skroget klart til sesongens første båttur. Det gjelder å se over alle smørepunktene før båten kan brukes, og smøreoljer og -fett blir lettere å få med seg når du vet hvor de er oppbevart. Dette bør du videre tenke på hvis du skal kjøpe båt.