Steder å besøke med båt i Norge

Det er mange flotte steder man kan besøke hvis man reiser i Norge med båt. Ved å ta utgangspunkt i Oslo, kan man for eksempel ta turen sørover langs kysten for å oppleve den norske sørlandskysten. Underveis finnes det uendelig mange sjarmerende småbyer og stoppesteder, som tilbyr alt fra konserter og annen underholdning, museer, historiske steder, pulserende byliv, i tillegg til måkeskrik og bølgeskvulp på øyene og de små, sjarmerende byene og tettstedene … ja, alt etter hva slags tur du ønsker deg.

Reiser du med barn, kan det være ideelt å kombinere turen med et par stoppesteder der barna vil oppleve noe spennende. Langs sørlandskysten har du for eksempel Kristiansand Dyrepark. På veien dit kan dere kanskje tilbringe en dag i Tønsberg, se Slottsfjellet som ligger i gangavstand til marinaen og Tønsberg brygge, og kombinere med et besøk på Hvalfangstmuseet. Reiser du videre langs kysten på vei mot Kristiansand, kan du innta en luksuriøs middag på gjestehavnen i Stavern, eller ta et kveldsbad og overnatte på den sjarmerende og gjestfrie gjestehavnen i Grimstad.

Kristiansand og Mandal

Etter et dagsbesøk i Kristiansand, kan det anbefales at du reiser videre for å oppleve for eksempel Mandal før du tar siste stoppested på Lindesnes fyr, som er det sørligste punktet i Norge, før du vender nesen hjem til Oslo igjen. Eller du kan fortsette turen videre oppover Vestlandskysten, der naturopplevelsene står i kø. For mer informasjon om reiseplanlegging, bør du kontakte et turistkontor eller en reiseplanlegger i Norge, og snakke med venner og bekjente for å få tips og gode råd om gode og spennende opplevelser. Noen ganger er også selve oppdagelsene på turen – der man stopper på små og idylliske plasser langs den norske kysten – en opplevelse i seg selv. De minste husmannsplassene fra gamle tider – der ingen skulle tro at noen kunne bo – og de små, kystnære øylandskapene som det er så mange av langs hele norskekysten, byr på opplevelser for både små og store. Den norske kysten er virkelig verdt en rundreise der du har god tid til å ta til deg alle inntrykkene og opplevelsene.