Ting som kan være bra å ha med om bord i båten

Livet om bord i båten er både behagelig og herlig, spesielt på fine sommerdager der du kan nyte solen og utsikten og livet til sjøs eller til kai, og der du for eksempel kan gå en tur på nærmeste restaurant eller rusle en tur på bryggekanten i en idyllisk småby.

Men om du har planlagt en lengre båttur, med flere overnattinger, kan det være dager da været er dårlig, og du kan kanskje synes at tiden om bord blir litt lang og kjedelig hvis du for eksempel må ligge til kai over lengre tid. Da kan det være nyttig å ha med seg noe å fordrive tiden med, enten du er alene eller om du reiser med en venn eller sammen med hele familien, med barn, foreldre eller bekjente.

Alene om bord? Ta med deg en bok eller tre! Tiden med å surfe på mobiltelefonen eller nettbrettet blir ofte langtekkelig i det lange løp, og du bruker også opp tilgjengelig kvantum for datatrafikk relativt fort. Med en god bok har du alltid noe å fordrive tiden med.

Om bord med venner eller familie? Ta med deg en kortstokk! Hvis dere reiser flere sammen, kan en kortstokk redde dagen. Spill og kos dere med hyggelig samvær mens ruskeværet går sin gang.

Er det barn med på turen? Ta med tegnesaker og brettspill! Opplev noen hyggelige timer om bord i båten med barna, mens regnværet plasker utenfor. Da får du kvalitetstid med familien samtidig som barna koser seg og slipper å kjede seg.

Uansett om du er alene, med venner, eller det er barn med på turen – ta med deg fiskeutstyr – og tilpass utstyret etter hvem som er med om bord! Selv om det regner, kan alle ha glede av å fiske både krabber og andre morsomme skapninger fra havet.